Lepota in zdravje

Po naravni poti nad gube na čelu

Gube na čelu

Ko se na našem čelu pojavijo prve gube, kaj hitro pričnemo razmišljati o tem, kako bi se jih lahko znebili ali vsaj malce omilili. Na srečo obstaja kar nekaj učinkovitih rešitev, ki so dostopne vsakemu izmed nas. Nekateri med vami vneto iščete kreme in druga sredstva proti gubam, spet drugi premišljujete celo o lepotnih posegih, s katerimi bi gube na čelu popolnoma odstranili. Nekateri med vami pa ste seznanjeni z dejstvom, da se gub lahko znebite tudi na popolnoma naraven način.

Predvidevamo, da marsikdo ne ve prav dobro, kako se gub na čelu lahko znebimo na povsem naraven način. Ker vas to zagotovo zanima, vam bomo v nadaljevanju zaupali, na kakšen način lahko to naredite kar sami.

Z enostavnimi in lahkimi vajami učvrstite mišice obraza

Za gladko čelo brez večjih, globljih in nadležnih gub vam v resnici ni potrebno obiskovati lepotnega kirurga ali zapravljati velike vsote denarja za razna lepotilna sredstva. Že z zelo enostavnimi vajami boste lahko učvrstili obrazne mišice in na ta način preprečili gube.

Vaje za učvrstitev mišic obraza lahko opravljate leže, stoje ali med sedenjem. Obvezna oprema, ki jo pri tem potrebujete, pa je ogledalo. Koristne in učinkovite vaje vam bodo vzele le 10 minut na dan, vi pa se boste vsak dan sproti z veseljem pogledali v ogledalo. Sicer pa vaje za pomlajevanje niso koristne samo za obraz, temveč tudi za psiho in dušo. Z njimi boste celotnemu telesu pomagali do vzpostavitve ravnotežja, ki zelo vpliva na kakovost življenja na sploh.

Na samem začetku naredite nekaj vaj za raztezanje. Glavo obračajte levo in desno, gor in dol, raztegnite tudi roke in medenični del. Nato obraz nežno zmasirajte s prsti. Na ta način boste pospešili cirkulacijo kože obraza, prav tako se boste popolnoma sprostili ter okrepili mišice.

Posledično boste polepšali ten kože, preprečili nastanek aken, temnih madežev in seveda tudi gub. Ob vsem tem se bodo zaradi dobrega pretoka krvi izločali tudi toksini.

Spremenite obrazno mimiko in se zdravo prehranjujte

Za nekatere ljudi je značilno, da se pogosto mrščijo in zato izgledajo še starejši, kot v resnici so. Če ste med njimi tudi vi, vam priporočamo, da raje uporabljajte druge vrste gibov, ki vas ne bodo postarali, ampak kvečjemu pomladili.

Raziskave so pokazale, da kimanje, tapkanje s prsti po bradi in drugih predelih obraza ter mrmranje omogočajo mlajši videz kože na obrazu. Nič vas ne stane, če omenjene metode preizkusite. Morda pa boste tudi sami dosegli zavidljiv rezultat.

Poleg omenjenih vaj, za katere konkretnejša navodila lahko poiščete na primernih spletnih straneh, je za mlad videz kože brez gub na čelu nadvse pomembno tudi prehranjevanje. Priporočamo vam, da v svoj jedilnih vključite jabolka, jagodičasto sadje, česen, zelje, zeleno solato, zeleno, ribe, lanena semena in laneno olje.

Če želite na čelu in tudi na drugih predelih kože imeti čim manj gub, se že na daleč izogibajte industrijsko predelani prehrani, aromam, fruktozi in umetnim barvilom. Ustrezno se zaščitite tudi pred močnimi UV žarki.

Vir: https://www.dolcevita.si/gube-na-celu

Ne spreglejte
Lepota in zdravje

Opornica za koleno – za šport in zdravje

Lepota in zdravje

5 rešitev, ko se pojavi huda zaprtost

Lepota in zdravje

5 nasvetov za krepitev srca in ožilja

Lepota in zdravje

Kako kar najhitreje okrepiti imunski sistem?