Šport in prosti čas

6 knjig, ki jih preprosto morate prebrati

Ženska s knjigo

Branje knjig je za mnoge med vami poseben čas, ko stopite v drug svet, pozabite na vse okoli sebe in se poistovetite z glavnimi junaki. Žal je tega časa vse manj, kljub temu pa si nekateri ne pustite, da bi vas to posebej oviralo, zato berete tudi sredi noči ali ob drugih nekoliko nenavadnih urah.

Pri branju določenih knjig ste tako navdušeni, da si pogosto izpisujete citate, označujete strani, obenem pa si rečete, da ne smete pozabiti svojim bližnjim povedati, kako dobro knjigo ste prebrali in jo zato priporočate tudi njim. Dobrih knjig je veliko. Je pa res, da so okusi različni, zato še ni nujno, da bo neka knjiga, ki je za vas presežek vsega, navdušila tudi vašega najboljšega prijatelja.

V upanju, da smo med številnimi svetovnimi uspešnicami izbrali najboljše za vas, vam predstavljamo 6 knjig, ki si jih lahko kupite ali izposodite ter z njimi odidete na letošnji dopust.

1. Napoleon Hill: Z idejo do bogastva

Avtor svetovne uspešnice je kar dve desetletji raziskoval skrivnost uspeha. Proučil je več kot 100 uspešnih oseb in znanje o tem zapisal v knjigi.

Ugotovil je, da je eden od glavnih vzrokov za neuspeh takojšnja predaja ob prvem porazu. Uspeh pa se v resnici skriva takoj zatem. Ne verjamete? Preberite knjigo in ugotovite, da je to še kako res.

2. Dnevnik Ane Frank

Čeprav ste knjigo verjetno brali že davno nazaj, ko ste gulili šolske klopi, pa je morda spet čas, da jo vzamete v roke, ne glede na svoja leta.

Dnevnik Ane Frank je znamenita knjiga prejšnjega stoletja, ki opisuje intimno doživljanje druge svetovne vojne. Komaj štirinajstletno judovsko dekle je svoje misli zaupalo svojemu dnevniku. Ana je strah pred nacisti ubesedila na nepozaben način. In če za letošnji dopust še nimate ideje, kam bi odpotovali, vam priporočamo obisk hiše v Amsterdamu, kjer je Ana Frank preživljala to, kar je zapisano v knjigi.

3. Paulo Coelho: Alkimist

Če do sedaj še niste uspeli prebrati prav nobene knjige avtorja Paula Coelha, ste zamudili kar veliko. Toda, nikoli ni prepozno, da začnete s prebiranjem njegovih velikih uspešnic. Začnite z Alkimistom.

Spoznali boste, da ima vsak človek na tem svetu možnost, da uresniči to, kar sanja, in da ljudje pogosto prezgodaj ugotovijo, kaj je smisel njihovega življenja ter zato tudi zgodaj odnehajo. Knjiga je prepojena s številnimi modrostmi, ki so še kako resnične.

4. Tina Maze; Vito Divac: Jaz. Tina.

Če ste strastni ljubitelj biografskih romanov, vam tokrat v branje priporočamo biografski roman z naslovom Jaz. Tina. Roman sta spisala življenje in značaj naše izjemno uspešne alpske smučarke Tine Maze.

Knjiga vam bo Tino približala v luči, kakršne je do sedaj še niste poznali.

5. Veronika Podgoršek: Ljubezen na terapiji – vodnik do srečnega partnerstva

Če v življenju želite biti srečni ali še srečnejši v ljubezni, v roke vzemite vodnik priznane slovenske psihoterapevtke. Knjiga je primerna tudi za vse tiste, ki se radi poglabljate v globino svoje duše.

Delo je odličen prispevek k literaturi, ki v ospredje postavlja partnerske odnose.

6. Lousie L. Hay: Življenje je tvoje

Se dovolj dobro zavedate, kakšno moč imajo vaše misli? Avtor uspešnice verjame, da si vse nadloge, ki nas v življenju doletijo, v resnici prikličemo z negativnimi mislimi.

Avtor v knjigi svetuje, da moramo negativno razmišljanje ustaviti ter misliti samo pozitivno ter se končno imeti radi.

Ne spreglejte
Šport in prosti čas

Kako izbrati prave kitarske strune?

Šport in prosti čas

Energijski geli in ploščice za dodatno energijo

Šport in prosti čas

Kje kupiti ovitek za telefon Samsung?

Šport in prosti čas

Bas boben: središče tolkalnega seta