Lepota in zdravje

Opornica za koleno – za šport in zdravje

Opornica za koleno

V življenju je že tako, da človeka čakajo tako lepi kot tudi manj lepi trenutki. Med slednje vsekakor sodijo različne poškodbe in morebitne bolečine, ki lahko pomenijo oviro pri izvajanju vsakodnevnih opravil. Sem prištevamo tudi nadležne bolečine v kolenu, katerim pa se na srečo lahko uspešno upremo.

Kolena človeka so vsak dan izpostavljena velikim obremenitvam, saj jih potrebujemo zdrava že za povsem osnovno gibanje, kot je hoja. K temu prištejmo še prenašanje lažjih ali težjih bremen, hojo po stopnicah in v klanec ter morebitno poškodbo ali obrabo, pa imamo recept za boleč dan. Ljudem z naštetimi težavami bo v veliko pomoč opornica za koleno.

Poškodbe kolen

Ljudje smo narejeni za gibanje, tek, hojo, plezanje in druge fizične aktivnosti. Poškodbe kolen so zato na žalost precej pogoste. Zmotno bi mislili, da gre večinoma le za poškodbe pri aktivnih športnikih in adrenalinskih odvisnikih. Do poškodb kolen pogosto prihaja pri rekreativnih športnikih, še posebej v primerih, ko ne gre za izvajanje redne vadbe in je telesna pripravljenost na nekoliko nižji ravni.

Prav precenjevanje svojih sposobnosti velikokrat vodi do poškodbe kolena, natrganja ali pretrganja kolenskih vezi ter poškodb pogačice. Zdravljenje tovrstnih poškodb navadno vzame kar nekaj časa, nemalokrat pa je potreben tudi operativni poseg oziroma nadzorovano zdravljenje pod vodstvom fizioterapevta.

Pa ne le športniki. Kolena trpijo tudi pri ljudeh s prirojenimi okvarami ter deformacijami ali drugimi poškodbami kolena. K tem prištevamo še obrabljena kolena in hrustanec, kar delno ali pa povsem onemogoča že običajno hojo, kaj šele kakšen vzpon po stopnicah ali na bližnji hrib.

Opornica za koleno pomaga v različnih situacijah

Opornica za koleno GenulastikNajsi gre za okrevanje po poškodbi ali morebiti po operativnem posegu, bo opornica za koleno nase prevzela določen del obremenitev in s tem ključno pripomogla k zmanjšanju nevarnosti ponovitve kot tudi k večjemu občutku varnosti.

V ta namen boste na Medigo.si našli zares velik izbor različnih opornic, manšet in ortoz. Za tiste, ki morda ne vedo, kaj je to ortoza, zapišimo, da gre za pripomoček pri bolečinah v kolenu – v zaščitne namene, kot preventivna opora pri možnih poškodbah kolena in pri lažji nestabilnosti kolena.

Ortoze za športne aktivnosti

Pri tovrstnih opornicah gre dejansko za oporo in podporo kolenu v situacijah, ki bi lahko privedle do poškodbe, in za bolj varen občutek glede stabilizacije samega kolena. Pri stabilizaciji kolena govorimo o preprečevanju določenih gibov, ki pomenijo večjo nevarnost za morebiten zvin, kljub temu pa uporabniku omogoča normalno gibanje pri športnih aktivnostih. Pri športnih ortozah za koleno je potrebno izbrati takšne iz kvalitetnega materiala, ki je dovolj zračen in omogoča odvajanje znoja.

Ortoza za koleno Genufit 27a

Ko govorimo o opornicah za koleno, dodajmo, da so te na voljo v zares širokem spektru glede na potrebe posameznika. Od povsem običajnih pa vse do zelo zahtevnih, ki omogočajo celo nastavitev kota, do katerega se koleno sme upogniti.

V spletni trgovini Medigo.si je na voljo pester nabor tako različnih opornic za koleno kot tudi za druge sklepe, hrbet in vrat, zato ne dvomimo, da ne bi našli ustreznega izdelka. Naj bo že jutrišnji dan brez bolečin v kolenu.

Ne spreglejte
Lepota in zdravje

5 rešitev, ko se pojavi huda zaprtost

Lepota in zdravje

5 nasvetov za krepitev srca in ožilja

Lepota in zdravje

Po naravni poti nad gube na čelu

Lepota in zdravje

Kako kar najhitreje okrepiti imunski sistem?