Dom in vrt

Zakaj ogrevati s toplotno črpalko?

Ogrevanje s toplotno črpalko

S prijatelji večkrat govorite o tem, kako in kje prihraniti? Verjetno so vam že kdaj svetovali nakup toplotne črpalke, s katero bi močno zmanjšali strošek, ki ga vsako leto namenjate za ogrevanje hiše. Če ste doslej menili, da vaša za to ni primerna, ker je morda starejšega datuma, pomislite še enkrat.

Čeprav se je pred časom govorilo, da so za vgradnjo ogrevalne toplotne črpalke primerne zgolj novogradnje, pa to vsekakor ni res. Toplotno črpalko lahko danes montirate v praktično vse objekte, tako nove kot starejše, saj je njihova montaža sila enostavna. Je pa seveda pomembno, da je toplotna izolacija objekta na primerni ravni.

Toplotne črpalke za vsak dom

Ker so ogrevalne toplotne črpalke dandanes zelo prilagodljive, jih zlahka vgradimo v obstoječe zgradbe in celo priklopimo na delujoče ogrevalne sisteme. Tovrstne toplotne črpalke so sila enostavne za uporabo, tako kot je dokaj nezahtevna njihova uporaba in vzdrževanje.

Če se še vedno sprašujete, ali gre za nakup, ki vam bo prinesel kakšno pozitivno novico, povejmo, da je ogrevanje s toplotno ogrevalno črpalko trenutno dokazano najcenejše v primerjavi z ostalimi energenti na trgu. Cenejše celo od ogrevanja na pelete, kurilno olje, elektriko in drugo.

Ogrevalna toplotna črpalka Orca

Ko enkrat vemo, kako ogrevalna toplotna črpalka deluje, je praktično vse jasno. Namesto dragih energentov, ki jih moramo kupiti na trgu in pripeljati do svojega doma, gre pri toplotnih črpalkah za nekaj, kar imamo doma praktično vsi.

Vse, kar potrebujemo, je okoliški zrak, voda in nekaj malega električnega toka, ki je potreben, da se zaženejo sistemi, in črpalka opravi svoje delo. Ogrevalne toplotne črpalke tipa zrak-voda, kot so denimo črpalke Orca, so ene najkvalitetnejših na našem trgu.

Visokotemperaturna ogrevalna toplotna črpalka Orca Mono

Visokotemperaturna ogrevalna toplotna črpalka Mono

Kar še posebej navdušuje, pa je dejstvo, da so v celoti sestavljene v Sloveniji in to iz najkvalitetnejših komponent evropskih in japonskih proizvajalcev. Če želite svoj dom opremiti z moderno ogrevalno tehnologijo, ki bo hkrati enostavna za uporabo in bo poskrbela za nižji mesečni strošek ogrevanja, vsekakor ne smete spregledati ogrevalnih toplotnih črpalk.

Ne spreglejte
Dom in vrt

Vse, kar morate vedeti o beljenju sten

Dom in vrt

Kje kupiti udobno in kakovostno posteljo?

Dom in vrt

Kje uporabiti izolacijsko folijo Gefitas?

Dom in vrt

Kako pravilno obrezati sadno drevje?