Dom in vrt

Kje uporabiti izolacijsko folijo Gefitas?

Gefitas izolacijska folija

Verjetno ni potrebno posebej govoriti o tem, kako zelo pomembno je objekt zaščititi pred vlago. Vlaga v objektu pomeni kopico težav in seveda tudi stroškov. Prav zato je enostavno nujno poskrbeti za ustrezno in kakovostno zaščito pred vlago že pri sami gradnji. Vlaga v objektu povzroči plesen, ki je zdravju škodljiva, obenem pa povzroči propadanje materialov in korozijo.

Ko je govora o kakovostni rešitvi pred vlago, ne moremo mimo izolacijske folije Gefitas PE 3/300. Ta je že nekaj časa med bolj priljubljenimi in vsekakor sodi v sam vrh po kvaliteti. Odlikuje jo tudi enostavno polaganje, za kar lahko poskrbimo kar sami, če smo v tem vsaj nekoliko spretni.

Ker je izolacijska folija izredno trpežna in ne zahteva popolnoma gladkih tal za nameščanje, jo množično uporabljajo v različnih proizvodnih obratih in delavnicah, a tudi v drugih objektih. Folijo se enostavno razvije po tleh, stični robovi pa ne potrebujejo varjenja, saj se jih preprosto zlepi z lepilnim materialom.

Parna zapora Gefitas

Sama folija ima namreč na spodnji strani vdelan tesnilni trak, s katerega se odstrani zaščitno plast ter dva konca zlepi med seboj. Trak, ki je širok 20 cm, ima obojestransko vzdolžno tovarniško vgrajen tudi tesnilni butilni trak. Zaključni robni trak je vezni element med zidnim zapornim trakom in parno zaporo Gefitas PE 3/300.

Dodatne podrobnosti: https://alteks.si/gefitas

Prednosti uporabe izolacijske folije Gefitas

Največje prednosti izolacijske folije Gefitas PE 3/300 so:

  • Izjemna zaščita pred talno vlago.
  • Uporaba v večjih proizvodnih objektih in delavnicah.
  • Enostavna za polaganje. Ni potrebe po varjenju robov, saj se ti zlepijo, kar pomeni tako prihranek pri času kot denarju.
  • Za nameščanje niso potrebna popolnoma ravna tla.
  • Je izredno trpežna.
  • Gefitas PE 3/300 ima zelo nizek koeficient trenja. Gladka površina izolacijske folije pa zagotavlja, da se morebitne razpoke v tlakih pojavijo le poredko, pa še te v manjši obliki kot sicer.

Dimenzija role izolacijske folije Gefitas PE 3/300 znaša 1,25 x 40 m, kar pomeni, da je pakiranih 50 kvadratnih metrov folije na rolo. Debelina izolacijske folije meri 3 mm, debelina tesnilnega traku pa 1,5 mm. En karton vsebuje 16 tesnilnih trakov.

Ne spreglejte
Dom in vrt

Zakaj je smrekov les najpogostejša izbira?

Dom in vrt

Zakaj ogrevati s toplotno črpalko?

Dom in vrt

Vse, kar morate vedeti o beljenju sten

Dom in vrt

Kje kupiti udobno in kakovostno posteljo?