Šport in prosti čas

Kako prosti čas preživeti aktivno?

Aktivno preživljanje prostega časa

Čeprav se prostega časa največkrat vsi izjemno veselimo in za ta čas pripravimo veliko načrtov, pa se prav tako pogosto zgodi, da večji del načrtov pade v vodo. Morda se nekateri med vami raje uležete pred televizorje ali sedete za računalnik. In kako se pri tem, še posebej pa po tem počutite? Ne ravno najbolje, kajne?

Pri načrtovanju prostega časa, ki ga želite preživeti kar se da aktivno, načrtujte tudi to, da boste vse načrte izpeljali tako, kot ste si jih zamisli. Ko jih boste na koncu dneva obkljukali, se boste počutili odlično in že načrtovali nove aktivnosti. Mi vam ponujamo nekaj najzabavnejših. Zagotovo vas bo katera med vami tako navdušila, da se je boste lotili takoj, ko boste imeli na razpolago vsaj nekaj prostega časa.

1. S kolesom na izlet v neznano

Če ste povsem prepričani, da je pred vami lep in sončen dan, skupaj s svojimi najbližjimi sedite na kolo. Pri tem vam niti ni potrebno natančno vedeti, kam točno se boste odpeljali. Ustavite se na osvežilni pijači v enem od lokalov na poti. Morda boste v njem ugotovili, kam vas bo popeljala nadaljnja pot.

2. Tek na bližnji hrib

Ker morda že dlje časa niste tekli, kljub temu da je tek eden od vaših bolj priljubljenih aktivnosti, naj bo naslednji prosti čas namenjen ravno tej aktivnosti.

Tek v hrib

Preden se lotite teka v hrib, se vsaj nekajkrat odpravite na tek po ravnem.

Vsekakor vam pri tem ni potrebno pretiravati, saj morda niste v najboljši kondiciji. Tecite na bližnji hrib, se tam nekoliko spočijte, nato pa se, da ne bodo trpela kolena, počasi odpravite nazaj v dolino.

3. Odpravite se na bližnji bazen

Kopanje je izjemno koristna aktivnost, ki jo povečini opravljamo le na dopustu kje na morju. Zakaj si kopanja ne bi privoščili na katerem od bazenov v vaši bližini? Spakirajte najnujnejšo opremo in se s kolesom ali, če ni predaleč, kar peš odpravite tja.

4. Organizirajte skupinski šport

Če ste se nekoč radi udeleževali skupinskih športov, kot so na primer nogomet, košarka ali odbojka, postanite organizator, skličite vse prijatelje in se skupaj z njimi odpravite na igrišče. S seboj vzemite primerno žogo ter se športno oblecite. Spomin na dobre stare čase vam bo odlično del.

5. Obujte rolarje in se odrolajte do bližnjega jezera ali hriba

Če imate doma rolerje in ste v rolanju domači, prosti čas izkoristite tudi za to aktivnost. Z njimi se odpeljite do najbližjega jezera, se sezujte in se namočite v njem. Če pa vam je bližji kak hrib, se zapeljite do vznožja, preobujte v športne copate ter stecite do vrha. Občutek bo odličen.

Ne spreglejte
Šport in prosti čas

Ali je zelena L tablica res obvezna pri vožnji s spremljevalcem?

Šport in prosti čas

Kako izbrati prave kitarske strune?

Šport in prosti čas

Energijski geli in ploščice za dodatno energijo

Šport in prosti čas

Kje kupiti ovitek za telefon Samsung?