Zanimivo

5 razlogov za nakup avto kamere

Nakup avto kamere

Dandanes v avtomobilih že velikokrat vidimo nameščene kamere, ki snemajo cesto. Nekateri si jih kupijo in snemajo za zabavo, spet drugi povsem natančno vedo, kaj bodo z njimi. Kamera v avtomobilu je lahko namreč uporabna na več načinov.

Če se sprašujete, kje vse vam lahko priskoči na pomoč, vam to zaupamo v nadaljevanju. Prav v ta namen smo poiskali 5 razlogov za nakup avto kamere. Te so na voljo v različnih različicah in cenovnih rangih, a tukaj bomo pisali le o najboljših.

1. Dokaz ob nezgodi

Kamera v avtomobilu je preprosta za uporabo, saj jo zgolj namestimo, potem pa zna vse postoriti kar sama. Predstavljajte si, da se peljete po cesti, kjer se avtomobil pred vami nenadzorovano in brez opozorila nenadoma ustavi. Ne morete se izogniti, zato trčite vanj.

Žal je cestnoprometni zakon v teh primerih navadno na strani tistega spredaj, razen v primeru, ko lahko dokažemo, da se pred nami ni vse odvijalo po pravilih oziroma kakor bi bilo potrebno. Policisti bodo vsekakor preverili tudi vaš posnetek.

2. Nadzor parkiranja

Ste že kdaj doživeli, da vam je sredi noči nekdo na parkirišču poškodoval avtomobil? Morda imate avto večino časa doma v garaži, toda vse se spremeni, ko ste v službi ali na potovanju. V tem primeru boste še kako veseli, če boste imeli nameščeno avto kamero.

Avto kamera DDPAI Mola N3 GPS 2K 1600p 30fps WiFi

Avto kamera DDPAI Mola N3 GPS 2K 1600p 30fps WiFi — GoSport.si

Ta namreč ne snema zgolj takrat, ko se z avtomobilom vozite naokoli, pač pa tudi, kadar je avto pri miru. Če seveda ima takšno funkcijo in ste jo predhodno vklopili. V primeru, da bi se kdo smukal okoli vašega avtomobila, ga poškodoval ali celo vlomil vanj, boste imeli veliko možnosti, da ga roka zakona odkrije.

3. Za osupljive dele poti

Ko se odpravimo na kakšno zanimivo potovanje v kraje, kjer nismo bili še nikoli, se vedno pripeti, da ostanemo brez sape ob razgledu na prečudovito naravo ali pokrajino, skozi katero vozimo. Seveda se ne moremo ustavljati vsepovsod in fotografirati.

Lahko pa to za vas stori avto kamera, nameščena v vašem avtomobilu. Ne le, da zna snemati vrhunske video posnetke, pač pa določeni modeli omogočajo tudi fotografiranje. Tako nikoli več ne boste ostali brez spomina na prelepe kraje.

4. Varen selfie

Ljudje smo s poplavo pametnih mobilnih telefonov postali precej samovšečni, če lahko temu tako rečemo. Radi se fotografiramo in svoje fotografije objavljamo na družbenih omrežjih. A takšno početje je v avtomobilu lahko izjemno nevarno.

Avto kamera SJCAM SJDASH

Avto kamera SJCAM, model SJDASH (1080p) — GoSport.si

Avto kamere, ki imajo vgrajeni dve kameri, ali pa tiste z opcijo vrtenja, lahko to storijo namesto nas. In ne le, da boste posneli varen selfie samega sebe med vožnjo, pač pa bo takšen posnetek tudi vrhunske kakovosti.

5. GPS podatki o vožnji

Dandanašnje zmogljive avto kamere pa poleg vsega naštetega omogočajo še marsikaj drugega. Poleg daljinskega upravljanja znajo določeni modeli, ki imajo vgrajen GPS modul, shraniti vašo prevoženo pot na zemljevid in jo deliti s pametnim telefonom.

Kot vidite, je pred vami vsaj pet dobrih razlogov, zakaj v svoj avtomobil namestiti avto kamero. Če ste se odločili, da bi avto kamera morala biti prisotna tudi v vašem avtomobilu, ne spreglejte ponudbe v spletni trgovini GoSport. Tam lahko izbirate med kamerami različnih cenovnih razredov.

Morda vas zanima tudi
Zanimivo

5 nasvetov, kako najti sanjskega partnerja

Zanimivo

Kako poteka upravljanje CNC strojev?

Zanimivo

Zakaj potrebujete strešni šotor in katerega izbrati?

Zanimivo

Kako pomembni so certifikati v kovinski industriji?