Zanimivo

Kako pomembni so certifikati v kovinski industriji?

Certifikati v kovinski industriji

Certifikati v kovinski industriji so zelo pomembni, saj dokazujejo kakovost, varnost, učinkovitost in skladnost izdelkov ter storitev s standardi in zahtevami kupcev, zakonodaje in trga. Certifikati lahko za posamezno podjetje pomenijo tudi konkurenčno prednost, saj odpirajo nove poslovne priložnosti doma in v tujini.

Teh certifikatov je kar nekaj, vsak zase pa dokazuje, da je podjetje uspešno na določenem področju svojega dela. Ko govorimo o kovinski industriji, je tu velikega pomena kakovost izdelkov, zagotovo pa tudi skrb za okolje in zaposlene v podjetju. Spoznajmo najpomembnejše certifikate v kovinsko predelovalni industriji.

ISO 9001 – dokaz kakovosti

Podjetje, ki se ponaša s tem certifikatom, dokazuje opravljanje svojih storitev na najvišji kakovostni ravni. In ne le to, hkrati gre za dokaz, da se v podjetju še kako dobro zavedajo, kako pomembno je slediti novim trendom in ves čas skrbeti za izboljšanje delovnih procesov.

ISO 9001

Vanje seveda ni zajeta samo določena storitev, pač pa kompleten proces od naročila, načrtovanja, izdelave do dobave. Poleg zadovoljnega naročnika si v podjetju prizadevajo tudi za zadovoljstvo svojih zaposlenih, ki imajo vsi po vrsti možnost za ustrezno, sprotno izobraževanje.

ISO 14001 – skrb za okolje

Ne le, da vsaka industrija povzroča določene negativne vplive na okolje, kovinsko predelovalna industrija lahko na tem področju močno pripomore k varovanju okolja z zeleno miselnostjo in zavedanjem, da je to moč doseči le z modernizacijo in pravim pristopom.

ISO 14001

Certifikat ISO 14001 je dokazilo, da se v podjetju resno lotevajo te problematike in da jim je mar za okolje. V takšnem podjetju so na voljo najmodernejše naprave, ki potrošijo manj energije, ustvarijo manj odpada in tako manj bremenijo okolje, v katerem delujejo.

ISO 45001 – varno okolje

Dokaz, da podjetje skrbi za svoje zaposlene, jim omogoča varno delovno okolje in da v podjetju vlada kultura na najvišji ravni, kar se vodenja dela tiče, je certifikat ISO 45001. Zadovoljstvo delavca se izraža v njegovi marljivosti, manj je tudi bolniških odsotnosti.

ISO 45001

V panogi, kot je kovinsko predelovalna, kjer se ves čas upravlja različne stroje, dela z visokimi napetostmi in temperaturo, je jasno, kako zelo je pomembna varnost vsakega posameznika v podjetju.

EN 1090 – najprej kakovost

Kakovost izdelave in končnega izdelka je še kako pomembna v kovinski industriji, ko beseda teče o kovinskih konstrukcijah. Te so del različnih pomembnih elementov, sestavljajo športne tribune in podobno, kar pomeni, da je od njih odvisna varnost ljudi.

Do takšnega certifikata lahko pride le podjetje, ki opravlja revizijo skladnosti mehanske odpornosti in tudi stabilnosti objekta. Prav tako dokazuje ustrezno usposobljenost izvajalca. Zahtevane so visoke norme, zato si podjetje, ki jih dosega, zagotovo zasluži to priznanje, prav tako kot zaupanje naročnika.

ISO 3834-2 – obvladamo svoje področje

Ko neko podjetje trdi, da je najboljše na svojem področju, mora to nekako dokazati. Samo besede niso dovolj. Tu so reference, dobre izkušnje s partnerji in certifikat, ki nedvomno priča o tem, da podjetje dosega visoke zahtevane standarde.

ISO 3834-2

Varjenje sodi med nepogrešljive storitve vsakega kovinsko predelovalnega podjetja, zato ne čudi, da najboljši to dokazujejo s prejetim certifikatom ISO 3834-2, ki je dejansko najzahtevnejši na področju ocenjevanja tehnične in kadrovske sposobnosti pri izvajanju varilskih del.

Kdo se lahko pri nas pohvali z naštetimi certifikati?

Ko v Sloveniji iščemo kovinsko predelovalno podjetje, ki si lasti vse naštete certifikate, ne moremo mimo podjetja Kovinc, ki s svojo dolgoletno tradicijo dokazuje, da je moč uspeti tudi na tako zahtevnem poslovnem parketu.

In ne le na domačem, pač pa v oči bode uspešen prodor na tuje trge. Redna modernizacija strojne opreme, skrb za dobro izobražen kader in ustrezne delovne pogoje je ob skrbi za okolje nekaj, česar enostavno ne moremo spregledati.

Morda vas zanima tudi
Zanimivo

5 nasvetov, kako najti sanjskega partnerja

Zanimivo

Kako poteka upravljanje CNC strojev?

Zanimivo

Zakaj potrebujete strešni šotor in katerega izbrati?

Zanimivo

Kako podaljšati življenjsko dobo akumulatorja?